«Τελευταία ευκαιρία για τη Δράμα»

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 24 Μαΐου 2016

Η δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή εκδήλωση – δημόσια διαβούλευση για την οδική σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό και τον ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο Ε61 (ο οποίος ενώνει τη Δράμα με τις Σέρρες και τον Προμαχώνα στα δυτικά, άρα και με τη Θεσσαλονίκη μέσω του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης-Σερρών, που είναι ήδη κατασκευασμένος και με την Καβάλα στα νότια). Η Δράμα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της περιφέρειας μας, η οποία δεν έχει ικανοποιητική σύνδεση με την Εγνατία, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη του Δήμου μας και του νομού συνολικά. Στην εκδήλωση διατυπώθηκαν όλα τα επιχειρήματα και ακούστηκαν όλες οι απόψεις.

Το Project νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κύριο Μαγκριώτη, υφυπουργό Υποδομών την περίοδο 2009-2012, που έχει ασχοληθεί με τον Ε61, τον κύριο Ιωακειμίδη, εκπρόσωπο της Εγνατίας ΑΕ και τον  κύριο Υφαντόπουλο, χωροτάκτη μηχανικό, για τις κατατοπιστικές εισηγήσεις τους, που ξεκαθάρισαν αρκετά σημεία σχετικά με το που βρισκόμαστε σήμερα. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τους απλούς πολίτες και τους εκπροσώπους φορέων του τόπου μας, που συμμετείχαν και, μάλιστα, αρκετοί από αυτούς, τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ο οδικός άξονας Ε61, με όδευση Καβάλα – Δράμα – Μπάφρα – Σέρρες – Προμαχώνας, βρίσκεται σε μελετητική ωριμότητα στα περισσότερα κομμάτια της όδευσης Καβάλα – Δράμα – Μπάφρα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα να αντιστραφεί η εξέλιξη που δημιουργήθηκε από τη μη υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για κατασκευή προς την Ε.Ε. Απαιτείται από πλευράς μας, όλων των αρμοδίων θεσμικών φορέων, καθαρή στόχευση και συντονισμός, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να εκλείψουν δελτία τύπου σαν αυτό του δημάρχου Δράμας (ο οποίος επέλεξε αντί της εκδήλωσης αυτής να παραστεί σε παρουσίαση βιβλίου), έπειτα από τη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κο Σπίρτζη. Τέτοια πισωγυρίσματα από τη δημοτική αρχή και όσους πολιτικούς καταπατούν τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δίνουν αντικρουόμενα μηνύματα σε πολιτεία, αλλά και πολίτες, αφού, από τη μία, δείχνουν ότι οι θέσεις τους τελικά προσαρμόζονται στο τι θέλουν να ακούσουν και τι συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που συναντάνε και από την άλλη, πιστοί στο μοντέλο αυτοδιοίκησης (και γενικότερα πολιτικής) που υπηρετούν, προσαρμόζονται στα όσα θέλουν τα αυτιά των εκλογικών πελατών τους να ακούσουν.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει την προσπάθεια, προκειμένου να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος, κλειστός και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, ο οποίος παράλληλα θα εξυπηρετεί τις αναπτυξιακές στοχεύσεις που οφείλουμε να σχεδιάσουμε για το μέλλον του Δήμου και του νομού. Τέτοιος αυτοκινητόδρομος μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να είναι μόνο ο Ε61. Θα καταλήξουμε σε περαιτέρω συμπεράσματα τα οποία θα κοινοποιήσουμε στους φορείς και στους πολίτες, προκειμένου να υπάρξει ένας διάλογος από τον οποίο θα προκύψει μια δυναμική διεκδίκηση.

Το Project Δράμα 2020 και οι Ομάδες Εργασίας του θα συνεχίσουν να διοργανώνουν αντίστοιχες ημερίδες, οι οποίες προάγουν το δημόσιο διάλογο και αναδεικνύουν θέματα, που είτε χρονίζουν είτε είναι ώρα να ανοίξουν, αν θέλουμε η Δράμα, το 2020, να είναι ένας σύγχρονος δήμος με αναπτυξιακές προοπτικές.

Please follow and like us:
fb-share-icon