Συνάντηση με κοινή πρωτοβουλία των παρατάξεων “Πόλη και Ζωή” και “Project Δραμα 2020” με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή συνάντηση μεταξύ των προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Δράμας και εκπροσώπων των παρατάξεων «Πόλη+Ζωή» και «Project Δράμα 2020», προκειμένου να γίνει συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές μας κοινότητες.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι οι Τοπικές Κοινότητες έχουν εγκαταληφθεί από την Δημοτική Αρχή και απαιτείται αλλαγή στάσης άμεσα για να μπορούν οι Πρόεδροι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να μπορούν να υλοποιήσουν τα αναγκαία έργα στην περιοχή τους

Όλο και πιο συχνά, σε αρκετά θέματα, που απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την τοπική κοινωνία, επιβεβαιώνεται η δυνατότητα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σύγκλιση.

Οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Δράμας «πόλη + ζωή» και «Project Δράμα 2020» έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία κοινού μετώπου, τουλάχιστον στα θέματα που συμφωνούν όλες οι αντιπολιτεύσεις, ενώ, αρκετές φορές, οι δύο παρατάξεις τοποθετούνται με ίδιες διαπιστώσεις και παρατηρήσεις κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Λαμβάνοντας ως αφορμή τα παραπάνω και αντιλαμβανόμενες οι δύο παρατάξεις την ανάγκη και τη δυνατότητα σύγκλισης και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, ξεκίνησαν εδώ και μερικούς μήνες ευρύτερες συζητήσεις, για όλα τα τοπικά ζητήματα.

Η αυτονομία των παρατάξεων είναι απόλυτα σεβαστή και αδιαμφισβήτητη, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός και αποκλειστικός στόχος η κοινή κάθοδος στις επόμενες εκλογές. Ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση, ώστε οι κοινές μας θέσεις να εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας.

Με ωριμότητα και υπευθυνότητα συνεχίζουμε, σε καλό κλίμα, τις συζητήσεις μας.

Η συνεργασία των πολλών θα δώσει νέες δυνατότητες για ουσιαστική αλλαγή του δημαρχοκεντρικού και πελατειακού μοντέλου αυτοδιοίκησης, που ακολουθείται πιστά από την παρούσα δημοτική αρχή και νέα προοπτική για ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο της Δράμας και των Δραμινών.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon