Συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 13 Φεβρουαρίου 2014

Μετά από ανοιχτή συνάντηση μεταξύ ενεργών πολιτών, αποφασίστηκε η συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης προκειμένου να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου.

Ο λόγος που κατεβαίνουμε στις εκλογές:

Επειδή όταν αναρωτηθήκαμε τι θα ψηφίσουμε στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, δεν υπήρχε απάντηση. Πιστεύουμε στις δυνάμεις των ενεργών πολιτών, παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας και δημιουργούμε το χώρο, μέσα από τον οποίο μπορούν να εκφραστούν και οι υπόλοιποι συνδημότες μας, βγαίνοντας από το ίδιο αδιέξοδο.

Ο τρόπος λειτουργίας της κίνησης:

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, θα έχουμε καταλήξει στο καταστατικό λειτουργίας της κίνησης. Όπως και στη χθεσινή συνάντηση, ιδιαίτερο βάρος θα πέσει στις άμεσες, συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Οι συναντήσεις μας θα είναι ανοιχτές στους ενεργούς πολίτες.

Η ανάδειξη του επικεφαλής:

Είμαστε, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, κίνηση μη αρχηγοκεντρική. Δε γεννηθήκαμε ως προϊόν φιλοδοξίας ενός ανθρώπου, ο οποίος απλώς ψάχνει να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιό του με συμβούλους-ψηφοθήρες. Είμαστε ομάδα ανθρώπων με φαντασία, όρεξη και μεράκι, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί ο επικεφαλής. Ο επικεφαλής θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις της κίνησης και θα λειτουργεί ως ίσος απέναντι σε ίσους.

Το όνομα της κίνησης:

Έπειτα από ψηφοφορία, αποφασίστηκε το όνομα της κίνησής μας να είναι το “Project Δράμα 2020”.

Η λέξη project δείχνει αφενός τη διάθεσή μας να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού συνολικά και αφετέρου να δούμε αυτή μας την εμπλοκή στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αναγκαιότητα επιτυχίας, προκειμένου να έχουμε μέλλον ως πολίτες της Δράμας. Το 2020 είναι χρονιά ορόσημο, αφού λήγει η νέα προγραμματική περίοδος (νέο ΕΣΠΑ) και επιπλέον είναι χρονιά που έχουν βάλει στην Ευρώπη ως όριο για ανάδειξη αποτελεσμάτων διάφορων πολιτικών, όπως η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Στόχος της κίνησης:

Να γίνει φορέας έκφρασης των ενεργών πολιτών, που είτε από επιλογή είτε από τύχη μένουν στη Δράμα και έχουν αποφασίσει να προσπαθήσουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να καλυτερεύσουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών. Η επιβίωσή μας στη Δράμα προϋποθέτει να έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό για τη Δράμα του 2020. Και είμαστε έτοιμοι να θέσουμε την ατζέντα των θεμάτων. Η εξωστρέφεια, το city branding (ταυτότητα της πόλης), η κοινωνική πολιτική, η σάρωση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ψηφιακή σύγκλιση, ο πράσινος δήμος, η συμμετοχικότητα, η απελευθέρωση δημόσιων χώρων, ο πολιτισμός είναι λέξεις και έννοιες που θα βρεθούν στον πυρήνα των προτάσεών μας και των σκέψεών μας.

Προσκαλούμε τους ενεργούς πολίτες να λάβουν μέρος στο Project Δράμα 2020, να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και τις επιτροπές που θα συντάξουν το πρόγραμμα της κίνησής μας και να ενώσουμε τις φωνές μας και τη διάθεσή μας για αλλαγές, ώστε να καταφέρουμε το 2020 να ζούμε σε μια Δράμα πιο εξωστρεφή, πιο ανθρώπινη, πιο ζωντανή.

Η προσωρινή οργανωτική επιτροπή

Please follow and like us:
fb-share-icon