Προσέλκυση επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Δράμας

                                                                                                              Δράμα 8/7/2016

                                               Δελτίο Τύπου

Η παροχή κινήτρων από το Δήμο Δράμας για την προσέλκυση επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Δράμας είναι ένα θετικό βήμα, που ασφαλώς δε λύνει τα συσσωρευμένα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει. Το Project ΔΡΑΜΑ 2020 έθεσε από την ειδική συνεδρίαση της 7.10.2015 το αίτημα για την παροχή κινήτρων από την πλευρά της περιφέρειας και του Δήμου για την προσέλκυση νέων γιατρών, κατά τα πρότυπα των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου. Στην ίδια συνεδρίαση εκφράσαμε την άποψη ότι το περίφημο braindrain, είτε αφορά γιατρούς είτε άλλες ειδικότητες, αναστρέφεται μόνο με επίμονη δουλειά από την πλευρά αιρετών που σκέφτονται και δρουν με σύγχρονο τρόπο. Η εξέλιξη αυτή έγινε δυνατή για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων ο ν. 4386/2016, οι ενέργειες του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αλλά ασφαλώς και η πρόταση του Project ΔΡΑΜΑ 2020. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι τα θέματα υγείας αφορούν πρωτίστως το κεντρικό κράτος και ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να δρα μόνο επικουρικά. Παρόλα αυτά η παράταξή μας προσπαθεί με καινοτόμες ιδέες, όπως η προαναφερθείσα, να μη μεμψιμοιρεί αλλά να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις.

Επικοινωνιακή από ότι φαίνεται ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων στον, αδελφοποιημένο με το Δήμο Δράμας, Δήμο του Λάουφ Γερμανίας. Η αποστολή, η οποία έγινε χωρίς ενημέρωση του συνόλου των αντιπολιτεύσεων και του δημοτικού συμβουλίου ως είθισται, είχε κάποια αποτελέσματα τα οποία πληροφορηθήκαμε από σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου. Έκπληξη όμως μας προκαλεί ο ερασιτεχνισμός της δημοτικής αρχής, ακόμα κι όταν προσπαθεί να ασκήσει μια σωστή πολιτική, όπως αυτή της ενεργοποίησης του θεσμού της αδελφοποίησης πόλεων. Γιατί τι άλλο παρά ερασιτεχνισμός είναι όταν σε μια πολυπληθή αποστολή που υπογράφει πρακτικό για συνεργασία στον τομέα των σχολείων δε βρίσκεται χώρος για τη συμμετοχή παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας Δράμας ή όταν ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού παρουσιάζει το τουριστικό προϊόν της Δράμας ως καθύλην αναρμόδιος, ενώ υπάρχει στο Δήμο τουριστική επιτροπή και πρόεδρος αυτής. Όσο για τη συνεργασία στο ευαίσθητο για τις δύο χώρες προσφυγικό ζήτημα, μόνο ως αστείο το εκλαμβάνουμε. Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση για την Ευρώπη, όταν θέλει κανείς να μιλήσει για το προσφυγικό στη Δράμα με ποιον πρέπει να μιλήσει αλήθεια;

Ο ερασιτεχνισμός της δημοτικής αρχής πρέπει να περιοριστεί δραστικά και ειδικά όταν πρόκειται για ευρωπαϊκές ή διεθνείς επαφές. Το project ΔΡΑΜΑ 2020 έχει αντιληφθεί αρκετό καιρό τώρα ότι η παρούσα δημοτική αρχή αναλώνεται σε έναν άστοχο «επικοινωνιασμό». Αυτή είναι η πολιτική τους, δυστυχώς. Τώρα το καταλαβαίνουν και ολοένα περισσότεροι συνδημότες μας.

Please follow and like us:
fb-share-icon