Πάρτε θέση κύριε Δήμαρχε!

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 28 Απριλίου 2015

Πάρτε θέση κύριε Δήμαρχε!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Απριλίου η δημοτική αρχή, διά στόματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κου Καραμπατζάκη, έδωσε τέλος στο θέμα που το Project Δράμα 2020 είχε βάλει ήδη από τις 4 Φεβρουαρίου σχετικά με τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 από τη Δράμα.

Επικαλούμενη, δυόμιση μήνες μετά την πρόταση, την καθυστέρηση στην προετοιμασία για μια τέτοια διεκδίκηση, η δημοτική αρχή απέρριψε την πρόταση της παράταξής μας, την οποία είχαν αγκαλιάσει μεγάλα τμήματα της πολιτιστικής ζωής του δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πριν καν φέρει το θέμα σε δημοτικό συμβούλιο. Αντ΄ αυτού, πρότεινε τη δημιουργία ακόμη μιας επιτροπής, πολιτιστικής αυτή τη φορά, για να καταγραφούν τα ζητήματα γύρω από τον πολιτισμό.

Η δημοτική αρχή επέλεξε να έρθει το θέμα ως μια ενημέρωση προ ημερησίας, όπου, σύμφωνα με τον κανονισμό και την τρέχουσα πρακτική του προεδρείου, δεν επιτρέπονται συζητήσεις εις βάθος. Εμείς, από την πλευρά μας, θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας για να εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν τόσο με τις απόψεις τους όσο και με τη ψήφο τους. Επίσης, έχουμε την πρόθεση να συμμετέχουμε στην επιτροπή, που πρότεινε η δημοτική αρχή, αν και εξ’ αρχής δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που η επιτροπή συσταθεί με ανθρώπους αναρμόδιους για θέματα πολιτισμού ή κωλυσιεργεί, θα αποχωρήσουμε καταγγέλοντάς την.

Συγχρόνως, ενημερώνουμε τη δημοτική αρχή ότι τη στιγμή που δημιουργεί σωρηδόν επιτροπές, λειτουργούν στους ίδιους τομείς δημοτικές επιχειρήσεις με εκλεγμένα Διοικητικά Συμβούλια και αμοιβόμενους προέδρους-δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης. Δύο, λοιπόν, είναι τα ενδεχόμενα. Ή η δημοτική αρχή δεν έχει εμπιστοσύνη στα ΔΣ και στους Προέδρους, που η ίδια πρότεινε ή προσπαθεί, μέσω των επιτροπών, να βολέψει όσους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της έμειναν παραπονεμένοι από τη μη εκλογή τους (με τα αντίστοιχα οφέλη βέβαια, όπως πχ ταξίδια στο εξωτερικό και το εσωτερικό και προσωπική προβολή). Ο τρόπος επιλογής των ΔΣ, δίχως βιογραφικά και, άρα, αυτόματης απόδειξης της συμβατότητας με τη θέση από τη μια και η επιλογή της τακτικής των επιτροπών από την άλλη αφήνουν στο Δήμαρχο την απάντηση για ποιο από τα ενδεχόμενα ισχύει.

Κύριε Δήμαρχε, κάθε προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας, όπως η πρόσφατη συμμετοχή σε τουριστικές ημερίδες στη Γερμανία και την Αγγλία με την παράλληλη τηλεοπτική προβολή από ελληνικά ΜΜΕ, θα μας βρίσκει σύμφωνους και δίπλα σας.

Η εξωστρέφεια όμως της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να εξαντλείται σε ταξίδια δημοτικών συμβούλων στο εξωτερικό «μετά γυναικών και τέκνων». Η τακτική της δημοτικής σας αρχή να τελειώσει το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με αυτόν τον άκομψο τρόπο είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων σας και του οράματος που έχετε για αυτήν την πόλη. Το δυστύχημα είναι ότι θα περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια με την μυωπική σας, έως τώρα, στρατηγική. Αφήστε την Αντιπολίτευση να σας βοηθήσει. Ξεχάστε τις ανασφάλειές σας και τον παλαιοκομματισμό σας.

Please follow and like us:
fb-share-icon