Οι δραμινοί δείχνουν την ανθρωπιά τους

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 23 Σεπτεμβρίου 2015

To Project Δράμα 2020, μπροστά στις αυξημένες ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος στη χώρα μας, κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Σεπτεμβρίου να αναλάβει ο Δήμος Δράμας τις ευθύνες που του αναλογούν:

1)      με την προετοιμασία για τη φιλοξενία ανθρώπων, που ο πόλεμους τους έκανε πρόσφυγες, όπως κάποτε ήταν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας

2)      με την άμεση σύσταση του συμβουλίου ένταξης μεταναστών στο δήμο Δράμας και την ένταξη της Δράμας στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων κατά του ρατσισμού

3)      με τη συλλογή τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να σταλούν σε περιοχές με μεγάλη προσέλευση προσφύγων

Τότε, δεσμευτήκαμε να οργανώσουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ασχέτως αν ο Δήμος ανταποκριθεί στην πρόταση αυτή. Ωστόσο, τονίσαμε ότι η παρουσία και η υποστήριξη του Δήμου θα συνιστούσε την προσπάθεια αυτή πιο αποδοτική και πιο οργανωμένη.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και δείγμα συνεργασίας στα πολύ μεγάλα ζητήματα, που η δημοτική αρχή, αλλά και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποδέχτηκαν την πρόταση του Project και έτσι από τις 28 Σεπτεμβρίου ως και 2 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της Δράμας τις πρωινές ώρες και στο παλιό δημαρχείο τις απογευματινές ώρες, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρουχισμός.

Το Project Δράμα 2020 αντιλαμβανόμενο το επίπεδο στο οποίο κινείται μια δημοτική παράταξη αποφεύγει τις μακροπολιτικές αναλύσεις, που συχνά συσκοτίζουν το αναγκαίο, κι επικεντρώνεται σε πρακτικές λύσεις. Λύσεις που ταιριάζουν σε έναν προνοητικό, νοικοκυρεμένο, ανθρωπιστικό, εξωστρεφή και ανοικτό Δήμο, όπως τον σχεδιάζουμε.

Το άσυλο είναι ανθρώπινο δικαίωμα και η πορεία για τη διεκδίκησή του χρονοβόρα. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε μονάχα υποστηρικτικά στην προσπάθεια αυτή, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και ενεργοποιώντας φορείς, συλλόγους, εθελοντικά σωματεία και τους απλούς πολίτες σε ένα κοινό ανθρωπιστικό σκοπό.

Please follow and like us:
fb-share-icon