«Κ.Ε.Δ.Ε. και Ανεξαρτησία.»

534083_502974836475659_769987604_n

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 6 Αυγούστου 2014

«Κ.Ε.Δ.Ε. και Ανεξαρτησία.»

Με την ανάληψη των νέων δημοτικών συμβουλίων το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν και οι αρχαιρεσίες για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Επειδή πρόκειται για όργανο με κρίσιμο ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να καθοριστεί με σαφήνεια η στόχευση του για την επόμενη πενταετία. Ο ρόλος της Κ.ΕΔ.Ε. που οφείλει να αποβλέπει  στη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία των Δήμων, δεν πρέπει να φθίνει σε καμία περίπτωση σε κομματικό συνδικαλισμό.

Απέναντι σε όψιμους θιασώτες της ανεξαρτησίας από την κεντρική πολιτική σκηνή που διεκδίκησαν το δημοτικό χρίσμα, το Project Δράμα 2020 προβάλλει την προσήλωση του σε μια τοπική αυτοδιοίκηση ακομμάτιστη, οικονομικά αυτοτελή, θεσμικά οχυρωμένη, συμμετοχική και άμεση. Εμείς θα συνεχίσουμε να συζητάμε με ομάδες που συντάσσονται σε όλη την Ελλάδα, μακριά από το λαϊκισμό και τη συντήρηση, με τις κινήσεις εκείνες που απηχούν τις νέες, μετά την κρίση, συνθήκες, για να φτιάξουμε μια άλλη αναπτυξιακή και εξωστρεφή αφήγηση για την Αυτοδιοίκηση.

Καλωσορίζουμε, φυσικά, τους «ανεξάρτητους» υποψηφίους της Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά φοβούμαστε ότι ήδη με αφορμή την εκλογή του επόμενου Προέδρου της, άρχισαν να προβάρουν και πάλι το κομματικό τους καπέλο, στη Δράμα και αλλού.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon