Κοινή συνέντευξη τύπου των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα της πρόσληψης δεύτερου νομικού συμβούλου για το δήμο Δράμας

Ο επικεφαλής της παράταξής μας και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δράμας, Βαγγέλης Καλφόπουλος, συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη τύπου των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα της πρόσληψης δεύτερου νομικού συμβούλου για το δήμο Δράμας.

Ο Βαγγέλης Καλφόπουλος δήλωσε τη στήριξη του Project προς το δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης “Πόλης και Ζωής” Παύλο Ζαχαριάδη, κατά του οποίου στράφηκε η δικηγόρος και σύζυγος δημοτικού συμβούλου της δημοτικής αρχής με εξώδικο διαδικασία. Τόνισε ότι είναι εξόχως σημαντικό ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας και κατήγγειλε την τακτική των εξωδίκων, η οποία φιμώνει την πολιτική κριτική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, καθώς θα μπορούσε ο σύζυγος της μοναδικής υποψήφιας για τη θέση του δεύτερου νομικού συμβούλου να απαντήσει στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και προκλήθηκε από την αντιπολίτευση να απαντήσει, αλλά αυτός σίγησε.

Μπαίνοντας στην ουσία της διαδικασίας πρόσληψης δεύτερου νομικού συμβούλου ανέφερε την παγιωμένη και κατατεθειμένη άποψη του Project, βάσει της οποίας η δημοτική αρχή θα έπρεπε να απευθυνθεί εξ’ αρχής στο Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας, προκειμένου να ζητήσει και τη δική του άποψή για τα προσόντα που θα έπρεπε να αναγράφονται στην προκήρυξη, σε σχέση και με αυτά που υπάρχουν στο δυναμικό του ΔΣΔ. Με αυτήν την κίνηση θα είχε επιτευχθεί η μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά, ενδεχομένως και η μεγαλύτερη συμμετοχή των δικηγόρων της Δράμας στην προκήρυξη. Άλλωστε, το ίδιο συμμετοχικό μοντέλο είχαμε προτείνει ως παράταξη έπειτα από τη συνάντηση που είχαμε με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας για τις θέσεις των ιατρών που προκηρύσσει η δήμος Δράμας.

Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Καλφόπουλος τόνισε:
“Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή επιλέγει σταθερά πρακτικές κοτζαμπασισμού σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Και αντί να ζητήσει συγνώμη από τις επαγγελματικές ομάδες, που απαξιώνει με τέτοιες πρακτικές, αλλά και από τους δραμινούς, πολλοί από τους οποίους περιμένουν μια θέση οκταμήνου, προκειμένου να ανασάνουν οικονομικά, η δημοτική αρχή προβαίνει σε ηθικά και πολιτικά μεμπτά κινήσεις.

Θεωρούμε πως δεν είναι ακόμη και τώρα αργά για να ζητήσει συγνώμη η δημοτική αρχή για τις πρακτικές αυτές και για την αλαζονεία που εκτρέφεται τελικά με την κάλυψη του ίδιου του δημάρχου. Θεωρούμε πως δεν είναι αργά να επαναπροκηρυχθεί η θέση του νομικού συμβούλου του δήμου Δράμας και να επιτευχθεί μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή τη φορά”.

Please follow and like us:
fb-share-icon