Η φτωχή διαχείριση του κυρίου Μαμσάκου

Όσοι δημότες παρακολούθησαν το δημοτικό συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου 2017 θα θυμήθηκαν γιατί αυτός ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά. Η νυν δημοτική αρχή επιδόθηκε σε μια ακόμη προσπάθεια να αποδείξει, όχι ότι είναι καλύτερη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά ότι ο κ. Χαρακίδης ήταν χειρότερος από τον κ. Μαμσάκο ή τουλάχιστον το ίδιο, αφού έκαναν και κάνουν τα ίδια!

Στα ημερήσιας διάταξης θέματα ξεχώρισε η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2018. Η δημοτική αρχή, αφού γκρίνιαξε, ως συνήθως, για τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση παραδέχτηκε ότι το τεχνικό πρόγραμμα αποτελείται κατά 70% περίπου από ασφαλτοστρώσεις και επεκτάσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού γιατί είναι εφικτό, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Κατηγόρησε επίσης τη μείζονα αντιπολίτευση ότι τα δικά της τεχνικά προγράμματα ήταν μεγαλόπνοα, αλλά στο τέλος δεν εκτελούνταν. Δηλαδή, ο κ. Μαμσάκος κατηγόρησε την πρώην δημοτική αρχή ότι, ενώ είχε όραμα, δεν το εκτέλεσε και η παράταξη του παραιτηθέντα πρώην δημάρχου κατηγόρησε το νυν δήμαρχο ότι δεν έχει όραμα. Ανάμεσά τους, δυστυχώς, οι δημότες της Δράμας. Όσο ο δήμος θα διοικείται από το παλιό, αυτή θα είναι η κουβέντα: ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον.

18 μήνες πριν τις εκλογές λοιπόν, είναι περισσότερο εμφανές από ποτέ, ότι ο κ. Μαμσάκος κινείται με γνώμονα μόνο την επανεκλογή του και όχι προσπαθώντας να είναι χρήσιμος για τον τόπο. Αυτός ήταν ο σκοπός ενός τόσο φτωχού τεχνικού προγράμματος, η ψηφοθηρία, αυτό παραδέχτηκε και ο κ. Χατζηγιάννης, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του δημάρχου. Προφανώς, το Project καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε η δημοτική αρχή προς ψήφιση.

Στο θέμα της Ονειρούπολης αξίζει να επανέλθουμε με αποκλειστικό δελτίο τύπου. Η απόφαση της παράταξής μας να μη συμμετέχει στη διαπαραταξιακή επιτροπή για την Ονειρούπολη πάρθηκε μετά από πολλές προσπάθειες να αμβλυνθούν οι διαφορές μας με τη δημοτική αρχή, σε ένα θέμα που σαφώς είναι σημαντικό. Ο κ. Μαμσάκος επέλεξε να μείνει μόνος του, συνεχίζοντας τις πρακτικές που ακολουθεί από το 2014 και μετά, αποδεικνύοντας ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και οι εκάστοτε πρόεδροι της ΔΕΚΠΟΤΑ, απλά γλείφουν τα κόκκαλα. Η δε αλλαγή προσώπων στην εκτέλεση της Ονειρούπολης ελπίζουμε να λειτουργήσει θετικά. Ο πολιτικός προϊστάμενος όμως πάσχει και θα αποδειχθεί περίτρανα στο άμεσο μέλλον.

Στα προ ημερησίας θέματα το Project Δράμα 2020 έθεσε τα εξής θέματα:

– Την ένδεια χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν εκθέσεις καλλιτεχνών και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τώρα που η αίθουσα Μελίνα παραχωρήθηκε στον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, θέμα που μας τέθηκε από μέλη πολιτιστικών συλλόγων. Η παράταξή μας είχε υπερψηφίσει την παραχώρηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι επιτακτικό να βρεθούν εναλλακτικές προτάσεις για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. Ο κύριος Καραμπατζάκης επέλεξε να απαντήσει ότι δεν έχει ακούσει κανένα σύλλογο να παραπονιέται και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τους εκθεσιακούς χώρους. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι δεν ακούει η δημοτική αρχή τους δημότες.

– Την αμέλεια (;) της δημοτικής αρχής σχετικά με την ανυπαρξία ζωντανής μετάδοσης των δημοτικών συμβουλίων εδώ και ένα χρόνο μέσω της ιστοσελίδας του δήμου ή μέσω youtube. O πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απάντησε ότι είναι πρόβλημα της «Σύζευξης». Στην πρότασή μας να μεταδίδεται το ΔΣ μέσω youtube επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι θα ζητήσει τη γνωμοδότηση των νομικών του δήμου για το αν επιτρέπεται. Επειδή το ψάξαμε, πάνω από τους μισούς δήμους της χώρας μεταδίδουν τις συνεδριάσεις μέσω youtube. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει όμως, δέκα μέρες κοσκινίζει.

– Τη θεσμική παρατυπία, μια εκδήλωση δημοτικής παράταξης, που τυχαίνει να είναι και δημοτική αρχή, να την προμοτάρει το γραφείο δημάρχου με e-mail και προσκλήσεις, που πάνω τους είχαν το σήμα της παράταξης του κυρίου Μαμσάκου. Θυμίζουμε ότι, θεσμικά, προβλέπεται να γίνεται απολογισμός της δημοτικής αρχής στους δημότες σε προκαθορισμένους χρόνους και με προκαθορισμένη διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Τον επίσημο και θεσμικό απολογισμό, η δημοτική αρχή τον έκανε σε μια άδεια αίθουσα, με την παρουσία 16 δημοτικών συμβούλων της. Τον απολογισμό της παράταξής τους την έκαναν με μπουφέδες και κινητοποίηση φίλων της παράταξης του δημάρχου. Τόσο σέβονται τους θεσμούς.

Καθημερινά, ο κύριος Μαμσάκος και η παράταξή του αποδεικνύουν ότι είναι λίγοι για να διοικούν το δήμο της Δράμας. Ρίχνουν το ανάθεμα της αποτυχίας τους στη διαχείριση φτώχιας, που τους ανάγκασε η κεντρική κυβέρνηση.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η διοίκησή τους θα μείνει στην ιστορία ως η πιο φτωχή διαχείριση δημοτικής αρχής στην ιστορία αυτού του τόπου.

 

Διαύγεια Ονειρούπολη 2017-2018 Κάνετε ΚΛΙΚ εδώ

 

Please follow and like us:
fb-share-icon