Η έλλειψη νηφαλιότητας και πολιτικού πολιτισμού από δημοτικούς συμβούλους συνεχίζει να αμαυρώνει την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου

Εδώ και ένα πεντάμηνο περίπου, το Project Δράμα 2020 έχει καταδικάσει την απενεργοποίηση από την ιστοσελίδα του δήμου της απευθείας μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου. Πάγια απαίτησή μας άλλωστε είναι οι συνεδριάσεις να ανεβαίνουν και στο youtube για να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να παρακολουθούν τις συζητήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή. Στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Μαρτίου καταλάβαμε γιατί η δημοτική αρχή δεν θέλει τη δημοσιοποίηση της εικόνας του δημοτικού συμβουλίου. Όσο φιλότιμες και να ήταν οι προσπάθειες του νέου προέδρου, στον οποίο ευχόμαστε καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα, η έλλειψη νηφαλιότητας και πολιτικού πολιτισμού από τους συμβούλους της δημοτικής αρχής είναι έκδηλη και, πολύ φοβόμαστε, ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η εικόνα του συμβουλίου θα αμαυρώνεται σε κάθε συνεδρίαση.

Στα θέματα προ ημερησίας διάταξης, η παράταξή μας έθεσε το θέμα του Τοπικού Αστυνόμου στο Σιδηρόνερο και την αδικαιολόγητη, κατά τη γνώμη μας, έπαρση του δημάρχου για μια «μεγάλη προσωπική του επιτυχία», όπως αναφέρεται στο αντίστοιχο δελτίο τύπου του δήμου. Εκτός και αν ο κύριος Μαμσάκος θεωρεί ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος (ΑΤ) Σιδηρονέρου πρέπει να λογίζεται ως επιτυχία, όταν η πρόταση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας ήταν η κατ’ ελάχιστον υποβάθμιση του ΑΤ σε Αστυνομικό Σταθμό, προκειμένου να διατηρηθεί η αστυνόμευση της περιοχής. Η αποτυχία επέμβασης του δημάρχου την κατάλληλη στιγμή για αποφυγή της πλήρους κατάργησης του ΑΤ Σιδηρονέρου, προφανώς, κάνει την τοποθέτηση Τοπικού Αστυνόμου, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να φαίνεται σαν μια επιτυχία.

Προ ημερησίας διάταξης επίσης, ερωτήθηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, κύριος Τερζής, ποιους συνάντησε κατά την, πληρωμένη από το δήμο Δράμας στην Αθήνα μετακίνησή του, στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 17, 18 και 19 Μαρτίου και τι αποτέλεσμα είχαν οι συναντήσεις του με τους εξαιρετικά δουλευταράδες υπαλλήλους του Υπουργείου, που αφήνουν τα Σαββατοκύριακα για τη δουλειά τους και για να συναντηθούν μαζί του. Η συμμετοχή του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Κάραβελ το Σάββατο 18 Μαρτίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, προφανώς και δεν ήταν στο πρόγραμμα της μετακίνησής του. Ελπίζουμε απλά να ξέκλεψε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του από τις συναντήσεις του και να μην ήταν τελικά αυτός ο βασικός σκοπός της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα για την, φημολογούμενη, κάθοδό του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Δράμα. Ο κύριος Τερζής αρνήθηκε να μας ενημερώσει επακριβώς για τις συναντήσεις του, λέγοντας γενικώς και αορίστως ότι ήταν σημαντικές για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και κατηγόρησε τον επικεφαλής και δημοτικό μας σύμβουλο Βαγγέλη Καλφόπουλο για λαϊκισμό και χρήση της μεθόδου της πολιτικής σουπιάς. Αν στη δημοτική αρχή θεωρούν ότι είναι λαϊκισμός να κατηγορούμε τους αιρετούς για τις πληρωμένες μετακινήσεις τους σε εκδηλώσεις που δεν άπτονται των καθηκόντων τους στο δήμο Δράμας, τότε τους πληροφορούμε ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε το ρόλο της σουπιάς προκειμένου να ξετρυπώσουμε κι άλλα λαβράκια, που επιβαρύνουν τους δημότες Δράμας με προσωπικά τους έξοδα.

Τέλος, επ’ αφορμή της έναρξης λειτουργίας του φουσκωτού προπονητηρίου στο αθλητικό κέντρο Κραχτίδης, προτείναμε στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και στο νέο πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ τη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος μπάσκετ μεταξύ των επαγγελματικών φορέων της πόλης (δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, επιστημονικούς φορείς, εργαζομένους εταιρειών κτλ). Αν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μάς απάντησε ότι δεν υπάρχουν λεφτά προκειμένου ο δήμος να ενισχύσει τον μαζικό αθλητισμό γιατί τα δίνουν όλα σε αθλητικούς συλλόγους (όσα θαυμαστικά και να βάλουμε λίγα είναι!), ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ μας ενημέρωσε ότι ήταν στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να οργανώσει ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Τις ιδέες τους, τελικά, δεν τις κρύβουν μόνο από την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέπουν να τους βοηθήσουμε έμπρακτα στη διοργάνωση, αλλά και από τους συναδέλφους τους της συμπολίτευσης, με αποτέλεσμα να λένε εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα όταν τους προτείνουμε ενέργειες, που τελικά όλοι συμφωνούμε, εκτός του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μονοπώλησαν το ενδιαφέρον η ψήφιση των νέων ΔΣ των ΝΠΔΔ του δήμου, δηλαδή της ΔΕΚΠΟΤΑ, του Νομικού Προσώπου, του Πολιτιστικού Οργανισμού και των Σχολικών Επιτροπών. Το Project θα συμμετέχει με εκπροσώπους του στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου τον Σταύρο Κουρσακλή και την Παρθένα Κιόρτεβε και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εκπρόσωπο τη Μαρία Κιόρτεβε, που συνεχίζει την πετυχημένη παρουσία της. Για άλλη μια φορά, ο Βαγγέλης Καλφόπουλος καταδίκασε τη διαδικασία και ζήτησε, επιτέλους, η στελέχωση των ΔΣ να γίνεται με πρόσωπα, που το βιογραφικό τους μπορεί να αποδείξει την σχέση που έχουν με τη θέση που τοποθετούνται. Η παράταξή μας εξακολουθεί να τηρεί αυτόν τον κανόνα και κατατέθηκαν βιογραφικά για όλους τους εκπροσώπους μας ή υποψήφιους εκπροσώπους μας.

Please follow and like us:
fb-share-icon