Ενώνουνε τη Δράμα…με γύψο

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 16 Μαΐου 2016

Ενώνουνε τη Δράμα…με γύψο

Στο δημοτικό συμβούλιο τις 11ης Μαΐου 2016, τα προ ημερησίας θέματα παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχαν θέματα ουσιαστικής διαφωνίας.

Ζητήσαμε, για δεύτερη φορά, την τοποθέτηση του δημάρχου σχετικά με εκφράσεις υποστήριξης από εντεταλμένο από τον ίδιο τον κο Μαμσάκο σύμβουλο του δήμου Δράμας, της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας του 1967, που οδήγησε και στην απώλεια του βορείου τμήματος της Κύπρου, γεγονός που οι κατά τα άλλα λαλίστατοι «εθναμύντορες» της δημοτικής αρχής- και γύρω από αυτήν- ξεχνούν. Ο δήμαρχος και πάλι δεν τοποθετήθηκε, κάτι που μας οδηγεί στο να πιστέψουμε ότι, τελικά, αποδέχεται τέτοιου είδους τοποθετήσεις και αποκλίσεις από το δημοκρατικό πολίτευμα. Το να ψαρεύει, ο κατά τα άλλα ανεξάρτητος δήμαρχος, στα θολά νερά του εθνο-λαϊκισμού για ψήφους από τη μια και να συμμετέχει, εξ’ οφίτσιο, από την άλλη στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο ίδιος ο αρχηγός της έχει δείξει ότι δεν ανέχεται συμπεριφορές που ρέπουν στο φασισμό, δεν αποδεικνύει την υποτιθέμενη θέλησή του να ενώσει τη Δράμα, αλλά την ανάγκη να χαϊδεύει τα αυτιά του ακροατηρίου του. Για άλλη μια φορά, ο κος Μαμσάκος φρόντισε, αυτός και η παράταξη του, να ξεφύγουν από το ουσιαστικό αυτό θέμα. Δυστυχώς όμως, στη συνείδηση των δημοκρατικών Δραμινών, ο δήμαρχος Δράμας ταυτίζεται με τους νοσταλγούς του «γύψου» και του ολοκληρωτισμού!

Επίσης, θέσαμε ερώτημα σχετικά με τα κριτήρια που γίνεται η τοποθέτηση των ιατρών που απασχολεί ο δήμος Δράμας και ρωτήσαμε για ποιο λόγο δε ζητείται η συνδρομή του ιατρικού συλλόγου, προκειμένου να υπάρχουν αντικειμενικά και κοινωνικά προσδιορισμένα κριτήρια σε αυτή την τοποθέτηση. Απάντηση δεν πήραμε, πέρα από το ότι η δημοτική αρχή είναι σε καλή συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο στο θέμα της ΒΙΠΕ- κοινώς, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τέλος, θέσαμε το ερώτημα αν ακολουθήθηκαν οι προτεινόμενες από την ΠΕ Δράμας ενέργειες κατά τον καθαρισμό του ρέματος στα Κουδούνια, όπου υπήρξαν παράπονα για ζημιές στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Και πάλι οι απαντήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές.

Τέλος, αφορμή στάθηκε το δελτίο τύπου που εκδώσαμε για την εκδήλωση του περιοδικού «Δίοδος 66100» για να αποφασίσει ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ να βγει στην επιφάνεια και να μας πει ότι η δημοτική επιχείρηση έκανε το χρέος της και προώθησε την εκδήλωση όσο μπορούσε. Βέβαια, αναπάντητο μένει το ερώτημα γιατί συνέπεσε η εκδήλωση αυτή με δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί εκ των πραγμάτων η παρουσίαση του περιοδικού. Μάλλον επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά η άποψη ότι η δημοτική αρχή έχει κόψει σε τιμάρια τη διοίκηση και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, υποβαθμίζοντας σταθερά όσα δεν μπορούν να τους προσκομίσουν οφέλη.

Please follow and like us:
fb-share-icon