Εμβολιασμός COVID19 – Δήμος Δράμας

Μετά τη χθεσινή μας πρόταση για εμπλοκή του Δήμου στη διαδικασία ραντεβού για τον εμβολιασμό, ο δήμος Δράμας σήμερα εξέδωσε δελτίο τύπου που αναφέρει ότι μπορούν εκπρόσωποι ηλικιωμένων να πηγαίνουν στο ΚΕΠ του Δήμου και να κλείνουν ραντεβού για τους ανθρώπους τους.

Προφανώς, η δημοτική αρχή δεν είναι ικανή να βοηθήσει εμπράκτως τους δημότες και πετάει το μπαλάκι μακριά της. Το να πάνε εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων στα ΚΕΠ δε διαφέρει με το να πάνε σε ένα φαρμακείο ή, ακόμη πιο εύκολα, οι "εκπρόσωποι" των ηλικιωμένων συνδημοτών μας να μπούνε και να κλείσουν διαδικτυακά το ραντεβού.

Ο Δήμος έχει Κοινωνική Υπηρεσία, έχει δομές όπως τα ΚΗΦΗ και τα ΚΑΠΗ, έχει το Νομικό Πρόσωπο που θα έπρεπε να είναι δίπλα στους δημότες. Και με ένα τηλεφώνημα των ενδιαφερόμενων, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους δημότες στην διαδικασία.

Δυστυχώς, αυτά είναι μάλλον δύσκολα για τον κύριο Μαμσάκο. Όταν θα έρθει σε ένα μήνα από τώρα να υλοποιήσει τις προτάσεις μας, να μην ξεχάσει ότι θα έχουν ταλαιπωρηθεί οι πιο γηρασμένοι συνδημότες μας και όσοι δεν έχουν ούτως ή άλλως κάποιων να στείλουν στα ΚΕΠ ή τα φαρμακεία να τους κλείσουν ραντεβού. Μην μας το παρουσιάσει σαν ακόμη μια δράση του εναντίον του Covid-19.

Τον περιμένουμε άλλωστε να κάνει έστω το αυτονόητο : να βγει δημόσια ωε πρώτος πολίτης αυτού του Δήμου και να προτρέψει τους Δραμινους να εμβολιαστούν. Εκτός κι αν κάτι σκέφτεται και δεν το κάνει...

Please follow and like us:
fb-share-icon