Διαπαραταξιακή επιτροπή για τις δημοτικές εκλογές

10172816_545610852212057_5479747302680170185_n

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 22 Απριλίου 2014

Διαπαραταξιακή επιτροπή για τις δημοτικές εκλογές

Ήδη από τις 13 Απριλίου, το Project Δράμα 2020 είχε τοποθετηθεί όχι μόνο στο αν θα έπρεπε να γίνει δημόσιος διάλογος τύπου debate ανάμεσα στις παρατάξεις και συγκεκριμένα στους επικεφαλείς τους, αλλά και για το σύνολο των όρων που θα έπρεπε να ισχύσουν στην προεκλογική περίοδο.

Επανακαταθέτουμε την πρότασή μας και ευχόμαστε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και όχι σε διαδικασία δημιουργίας εντυπώσεων:

Έχουμε στο νου μια προεκλογική περίοδο που δε θα αναλώνεται σε ανούσιες επιθέσεις, που δε θα θίγει την προσωπικότητα του αντιπάλου και θα σέβεται ως κόρη οφθαλμού το δικαίωμα στη διαφορετική πρόταση, που ο κάθε συνδυασμός φιλοδοξεί να αρθρώσει.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία του δημότη να ενημερωθεί σωστά πριν αναλάβει την ευθύνη της ψήφου του και την απαίτησή του η προεκλογική περίοδος να επικεντρώνεται σε αντιπαράθεση προγραμμάτων, ιδεών και σχεδιασμού και όχι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Το Project Δράμα 2020 προτείνει τα εξής:

–         Λειτουργία ειδικής δημοτικής διαπαραταξιακής επιτροπής, ξεχωριστά από αυτή που έχει ως έργο της τη διεξαγωγή δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και ευρωεκλογών.

–         Διεξαγωγή μιας τουλάχιστον ανοιχτής συζήτησης με όλους τους υποψήφιους δημάρχους Δράμας. Η συζήτηση να λάβει χώρα στο Δημοτικό Ωδείο (ή σε όποια αίθουσα επιλεγεί), με την παρουσία δημοσιογράφου, που θα τη συντονίζει. Να γίνεται απευθείας διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι, να μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του δήμου και στα τοπικά ΜΜΕ και να επιτραπεί η παρουσία πολιτών. Οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ερωτήσεις ως και τρεις ημέρες πριν τη συζήτηση, στην ιστοσελίδα του δήμου και οι ερωτήσεις τους να επιλεγούν από την ειδική δημοτική διαπαραταξιακή επιτροπή.

–         Προεκλογική (ή και μετεκλογική αν το πρώτο δεν είναι δυνατόν) μελέτη των προγραμματικών θέσεων των παρατάξεων, εύρεση των κοινών σημείων και υπόδειξή τους στους δημότες και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο ως σημεία σύμπλευσης, τα οποία η δημοτική αρχή θα κληθεί να κάνει πράξη.

–         Παραχώρηση χώρου και των λυόμενων ομοιόμορφων ξύλινων περιπτέρων της Ονειρούπολης στις παρατάξεις, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα, όπως και το Project Δράμα 2020, αδυνατούν να καλύψουν δυσθεώρητα ενοίκια για εκλογικά κέντρα στο κέντρο της πόλης. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν όλες τις παρατάξεις, ακόμη και αυτές που, ηθελημένα ή αθέλητα, δεν θα προβληθούν στα ΜΜΕ όσο οι υπόλοιπες.

Οι προτάσεις μας κατατέθηκαν στην άτυπη διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Δράμας, που συνεδρίασε στις 8 Απριλίου και αποσκοπούν στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων και στον προσπορισμό του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους για τον δημότη από την προεκλογική περίοδο. Το Project Δράμα 2020 θα συμμετέχει σε κάθε τέτοια προσπάθεια και θα απέχει από λογικές ανούσιων συγκρούσεων και προσωπικών επιθέσεων, που δεν προσφέρουν τίποτε στον προεκλογικό διάλογο.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon