Δημοτική αρχή του ρουσφετιού και της διαπλοκής

Στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Σεπτεμβρίου 2017 συζητήθηκε εκτενώς ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Ονειρούπολης, που τέθηκε προς ψήφιση. Η δημοτική παράταξη Project Δράμα 2017 μέσω του δημοτικού της συμβούλου Αλέξανδρου Τσιαμπούση καταψήφισε το νέο κανονισμό, καθώς δεν πείστηκε από τις σχεδόν εμμονικές προσπάθειες της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει ως διοργανώτρια τη ΔΕΚΠΟΤΑ αντί του Δήμου Δράμας. Ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ανέλυσε τις προτάσεις της παράταξής μας επί του κανονισμού, τις οποίες μάλιστα είχαμε καταθέσει από τις 17/07. Δυστυχώς, οι βασικές μας επισημάνσεις θάφτηκαν από τη δημοτική αρχή, με βασικότερη όλων να είναι διοργανωτής ο δήμος και όχι η ΔΕΚΠΟΤΑ.

Με λύπη συμπεραίνουμε πως δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη λειτουργία της ΔΕΚΠΟΤΑ. Η θέση μας αυτή ενισχύθηκε, όταν ρωτήθηκε ο σημερινός πρόεδρος της επιχείρησης (και αντιπρόεδρος την περασμένη τριετία) κ. Ψαρράς, αν είχε γνώση για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΚΠΟΤΑ κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του και αν, όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου εντόπισε κάποια παρατυπία, έστω δυσλειτουργία, και δη στα οικονομικά της ζητήματα. Φυσικά, ο κύριος Ψαρράς δεν απάντησε. Σημειώνουμε εδώ ότι η παράταξή μας έχει ζητήσει τις κινήσεις των λογαριασμών της ΔΕΚΠΟΤΑ κατά την προηγούμενη χρήση και η δημοτική αρχή αρνήθηκε να τις δώσει. Γιατί;

Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα:

1) Ρωτήσαμε για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο για την κατάσταση επί της Ιουστινιανού με τα συνεχή ατυχήματα. Μας απάντησαν, για άλλη μια φορά, ότι είναι σχεδόν έτοιμοι να τοποθετήσουν παλλόμενα φανάρια και επίγεια ηχητικά στην άσφαλτο. Αναμένουμε, αν και ακριβώς πριν ένα χρόνο, πήραμε την ίδια απάντηση…

2) Καταθέσαμε ολοκληρωμένο κανονισμό για την θεσμοθέτηση «Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δράμας». Το μόνο που απομένει να κάνει η δημοτική αρχή είναι να δημιουργήσει την επιτροπή που θα χειριστεί τις λεπτομέρειες και να δεσμεύσει τα γήπεδα. Αν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εργαζομένους για αυτό το πρωτάθλημα και μια τέτοια κίνηση θα προάγει το μαζικό αθλητισμό, φοβόμαστε ότι η δημοτική αρχή δεν θα κάνει τίποτε, επειδή ακριβώς προτάθηκε από τη δημοτική μας παράταξη. Εμείς πάντως, είμαστε εδώ για να τη βοηθήσουμε εμπράκτως.

3) Τέλος, ρωτήσαμε με ποια διαδικασία έγινε ο διαμοιρασμός των χρημάτων στα ΜΜΕ για την προώθηση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Πιο αναλυτικά, ενώ δικαίωμα επιχορήγησης έχουν τα έντυπα μέσα αφενός δόθηκαν χρήματα σε έντυπο που δεν είναι εφημερίδα, κάποιες εφημερίδες δεν πήραν καθόλου επιχορήγηση ενώ και σε αυτές που πήραν είναι διαφορετικό το ύψος της. Επίσης,  έσπασαν τιμολόγια στα τρία για να δοθούν σε ένα μέσο. Ο κύριος Τερζής, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, σε μια αφοπλιστικά ειλικρινή απάντηση, κατέληξε να πει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι η απόφαση για το πώς μοιράζονται τα χρήματα είναι τελικά πολιτική. Αίσθησή μας είναι ότι η αφοπλιστική ειλικρίνεια του κυρίου Τερζή κρύβει τη βούληση του Δημάρχου κ. Μαμσάκου να ελέγξει τη ροή των επιχορηγήσεων προς συγκεκριμένα, φιλικά προσκείμενα, ΜΜΕ ενόψει και των επερχόμενων εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δημοτική αρχή είναι εν υπνώσει. Την προσπερνούν τα γεγονότα, τη στιγμή που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα ρουσφέτια και η διαπλοκή με όσους έχει ανάγκη.

facebook:        www.facebook.com/project.drama2020

web:                www.projectdrama2020.gr/

youtube:          Project Δράμα 2020

e-mail:             project.drama2020@gmail.com

Ομάδα τύπου Project Δράμα 2020

Please follow and like us:
fb-share-icon