Γυναίκες χωρίς φωνή

Η δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα, σταθερά προσανατολισμένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διοργάνωσε ακόμη μία επιτυχημένη θεματική εκδήλωση για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα μνήμης, υπενθύμισης και επαγρύπνησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με τίτλο ¨Γυναίκες χωρίς φωνή¨.

¨Είναι υποχρέωση όλων μας να ενσκήπτουμε με ευαισθησία και προσοχή πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και ιδιαίτερα σε θέματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανθρώπων από άνθρωπο, τα οποία, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί. Είναι εξίσου λυπηρό το γεγονός ότι ο δήμος Δράμας στερείται των απαραίτητων δομών για τη στήριξη και τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών, έργο που επιτελεί, ωστόσο, μόνο η Ένωση Κυριών Δράμας.¨, δήλωσε η υποψήφια Δήμαρχος Δράμας Παρθένα Κιόρτεβε, η οποία άνοιξε την εκδήλωση.

Οι ομιλήτριες, Βασιλική Κασάπη, δικηγόρος Δράμας, Γενική Γραμματέας της ΓΥΝ.Ε.Δ.Ε και υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Project για τη Δράμα παρουσίασε ομιλία με θέμα¨ Η βία κατά των γυναικών – οι αλήθειες και η σιωπή της συνενοχής ¨και η Αρετή Μπατά, δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της ΓΥΝ.Ε.Δ.Ε. με θέμα ¨ Η έμφυλη βία κατά των γυναικών με αναπηρία¨.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο βιωματικός τρόπος παρουσίασης των ομιλιών καθώς και η ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε με τους παρισταμένους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του παντοπωλείου Κοιν.Σ.Επ. ΜΕ…ΝΟΥ, το οποίο στήριξε την εκδήλωση και συνετέλεσε την άψογη διοργάνωσή της.

Please follow and like us:
fb-share-icon