“Γράμμα προς νέους δραμινούς επιστήμονες και ανέργους”

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 7 Σεπτεμβρίου 2016

“Γράμμα προς νέους δραμινούς επιστήμονες και ανέργους”

Νέοι δραμινοί επιστήμονες, νέοι δραμινοί άνεργοι,

Αν σκέφτεστε να επαναπατριστείτε τα επόμενα τρία χρόνια που θα έχουμε την ατυχία να μας κυβερνά η παρούσα δημοτική αρχή, το Project Δράμα 2020 σας παρακαλεί να ξεχάσετε «ιδεολογήματα», όπως αξιοκρατία, αξιολόγηση, ευκαιρία για ανεξάρτητη πορεία και επαγγελματική εξέλιξη. Η δημοτική αρχή της Δράμας, παρότι παραμένει νωθρή στην αναστήλωση των οθωμανικών μνημείων της πόλης, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κέρδος για όλους, ως ακόμη μια τουριστική ατραξιόν, είναι ταχύτατη στην αναστήλωση της οθωμανικής πρακτικής του ρουσφετιού και της νοοτροπίας του κοτζαμπάση!

Αν είστε δικηγόροι, ψυχολόγοι ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα στο επιστημονικό πεδίο ή αν είσαστε μακροχρόνια άνεργοι αρκεί να έχετε σχετιστεί με κάποιον τρόπο με τον κατάλληλο τοπικό κοτζαμπάση, ο οποίος απευθυνόμενος στον τοπικό αγά θα σας επιδαψιλεύσει τα κατάλληλα προνόμια, ευθέως ανάλογα με τις ψήφους που έφερε και τη θέση του στο νέο σύστημα εξουσίας. Συγκεκριμένα παραδείγματα ακολουθούν:

Για τη θέση του δεύτερου νομικού συμβούλου του Δήμου Δράμας έχουμε μία αίτηση μόνο, από άτομο που σχετίζεται με προβεβλημένο δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ. Η θέση αυτή βέβαια είναι λογικό να προκαλεί το μηδαμινό ενδιαφέρον ενός κλάδου που δεν έχει πληγεί από την κρίση, τα δικηγορικά γραφεία, τα οποία σφύζουν από επαγγελματική κίνηση και οι εκπρόσωποί τους σωρεύουν μυθικά κέρδη. Άλλωστε, η θέση αυτή έρχεται και με το δυσβάσταχτο βάρος της μονιμότητας, που κανένας άνθρωπος, ιδίως Έλληνας, δεν μπορεί να αντέξει. Και μην πάει ο νους σας στο πονηρό.

Αν βέβαια, δε σχετίζεστε σε πρώτο βαθμό με κάποιον τοπικό κοτζαμπάση, μπορείτε να ελπίζετε σε πιο πρόσκαιρες θέσεις. Παράδειγμα: επαγγελματικός συνεταίρος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κατέλαβε έμμισθη θέση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με την επιστημονική της ιδιότητα. Λεπτομέρεια ότι ο ίδιος αυτός άμισθος αντιδήμαρχος, κομιστής φρέσκου κατά τα άλλα αέρα, ήταν μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων για τη συγκεκριμένη θέση. Αλήθεια πόσες αιτήσεις είχαμε εδώ; Μία μόνο, όπως και για την παραπάνω θέση; Και θα δοθούν στους Δραμινούς τα πρακτικά της επιτροπής αξιολόγησης; Αλλά έλα μωρέ τώρα, όλοι τα ίδια κάνουνε, έτσι θα σας πούνε…

Οι περιπτώσεις αυτές (αλλά και πολλές άλλες) από θέσεις δίμηνης εργασίας, μέχρι αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, μας οδηγούν στο να ξεπερνάμε την, κατά τα άλλα, νομότυπη εικόνα της διοίκησης του Δήμου και να ανακαλύπτουμε ότι κάτι εξακολουθεί να γίνεται στραβά.

Μπορείτε, λοιπόν, φίλοι νέοι επιστήμονες κι εσείς άνεργοι του δήμου μας, να θυσιάσετε ανόητες έννοιες, όπως η προσωπική αξιοπρέπεια, και να εξασφαλίσετε έτσι μια θέση στο σύστημα εξουσίας της δημοτικής αρχής, που στήνεται υπό τον ήλιον. Αλλιώς, μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον σκυθρωπό ουρανό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μπορείτε όμως και να δημιουργήσετε μια ακόμα ευκαιρία για εσάς και για όσους ακολουθήσουν. Να βοηθήσετε με τη συμμετοχή σας να δημιουργήσουμε μια Δράμα του 21ου αιώνα που θα εξασφαλίζει χρηστή, δημοκρατική και διαφανή διακυβέρνηση για ΟΛΟΥΣ του δημότες Δράμας! Το Project είναι η παράταξη που επιδιώκει και θα πετύχει την κατάργηση των εστιών διαφθοράς και αδιαφάνειας, όπως η ΔΕΚΠΟΤΑ, και παράλληλα την ίση ευκαιρία στην απασχολησιμότητα, για όλους τους δημότες μέσα από διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες.

Please follow and like us:
fb-share-icon