Ανεξήγητη και άστοχη η απόκρυψη της πρόσοψης του παλιού δημαρχείου

Σχετικά με την απόφαση τοποθέτησης τεράστιου διαφημιστικού πανό στην πρόσοψη του κτιρίου του παλιού δημαρχείου της Δράμας, προκειμένου να διαφημιστούν χορηγοί της Ονειρούπολης, το Project Δράμα 2020 δηλώνει τα παρακάτω:

Οι χορηγίες ιδιωτών και ειδικότερα των δραμινών επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη βιωσιμότητα της σημαντικότατης αυτής εκδήλωσης και ο δήμος Δράμας πρέπει να ευγνωμονεί όλες τις επιχειρήσεις, που συνεισφέρουν, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες.
Είναι παγκόσμια τάση, στην αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, να αναδεικνύονται κτίρια-ορόσημα στις σύγχρονες πόλεις. Ένα κτίριο, όπως το παλιό δημαρχείο, που ξοδεύτηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του, είναι, προφανώς, κτίριο-ορόσημο για τη Δράμα και η τακτική απόκρυψής του από τους χιλιάδες επισκέπτες της Ονειρούπολης είναι ανεξήγητη και εντελώς άτυχη εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Είναι κρίμα, έπειτα από 13 χρόνια λειτουργίας της Ονειρούπολης, να μην έχει προβλεφθεί η δημιουργία ενός πολυσύχναστου σημείου, που θα διαφημίζονται οι χορηγοί της εκδήλωσης, όπως τους αρμόζει, αναλόγως της οικονομικής βοήθειας που προσφέρουν. Προτείνουμε στη δημοτική αρχή να μελετήσει και να προετοιμάσει, επιτέλους έναν τέτοιο χώρο, ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτα φαινόμενα, όπως το σημερινό, χρήσης χώρων, που καμία σχέση δεν έπρεπε να έχουν με τη διαφήμιση.

Η δημοτική αρχή, κατά πάγια τακτική της, χρησιμοποιεί την ανάγκη επιτυχίας της Ονειρούπολης ως πρόσχημα για να αποφεύγει την κριτική για αστοχίες, όπως η σημερινή ή για ρουσφέτια και κακοδιαχείριση, που δυστυχώς βαραίνουν διαχρονικά τις διοικήσεις του δήμου. Εμείς, ως παράταξη που δεν έχει διοικήσει το δήμο για να σηκώσουμε το βάρος ευθυνών που δεν μας αναλογούν, αντιστρέφουμε τη συλλογιστική της δημοτικής αρχής. Θεωρούμε ότι αν δεν υπάρχουν φωνές καλόπιστης κριτικής και κατάθεσης προτάσεων, η Ονειρούπολη θα φθίνει κάθε χρόνο που θα περνάει.

Επειδή, λοιπόν, μας ενδιαφέρει η μακρόχρονη επιτυχία της Ονειρούπολης, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική σε κάθε αστοχία και, συγχρόνως, μέσω της ιστοσελίδας μας (www.projectdrama2020.gr), θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δραμινούς για όσα έξοδα ανεβαίνουν στη Διαύγεια, εξασφαλίζοντας, από τη δική μας την πλευρά, τη διαφάνεια στην εκδήλωση.

Please follow and like us:
fb-share-icon