Ένα Project για το στρατόπεδο «Ανδρικάκη»

Στις 24/8 το ProjectΔράμα 2020 έκανε προ ημερησίας ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το, χρονίζον πλέον, ζήτημα της αξιοποίησης των στρατοπέδων και συγκεκριμένα του στρατοπέδου «Ανδρικάκη».
Ο νόμος 4407/2016 δίνει μια ευκαιρία στην τοπική αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει αυτούς τους χώρους και είναι σημαντικό να μην απολέσουμε τη δυνατότητα αυτή. Αυτό που απαιτείται για να προχωρήσει το θέμα είναι η κατάρτιση, από πλευράς Δήμου, ενός επιχειρησιακού σχεδίου και μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα αυτού.

Στο ProjectΔράμα 2020 σκεφτόμαστε από καιρό τη δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού, που θα μπορεί να λειτουργεί ως αντιδραστήριο νέων και πρωτότυπων ιδεών, θα φιλοξενεί γόνιμο διάλογο με την παράδοση του τόπου μας ενώ παράλληλα θα αφήνει το δραμινό αποτύπωμα στην οικονομία του πολιτισμού, ίσως έναν από τους αναδυόμενους οικονομικούς κλάδους της εποχής μας.

Με αυτές τις σκέψεις την Πέμπτη 20/10 είχαμε μια άτυπη, πρώτη συνάντηση στα γραφεία μας, στο Δημαρχείο, με συλλόγους που δεν έχουν στέγη για να μπορούν να ξετυλίγουν τις δραστηριότητές τους. Αυτοί οι σύλλογοι θεωρούμε ότι μπορεί να γίνουν το όχημα για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, μαζί με πολιτιστικές δράσεις του επίσημου Δήμου. Στη συνάντηση αυτή ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες και απόψεις.

Αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα από την πλευρά της παράταξής μας για να ανοίξουμε επίσημα το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων στο δήμο μας. Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συλλόγους, αλλά και μεμονωμένους δημότες, θα καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο. Όσοι σύλλογοι, καθώς και δημότες θέλουν να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ανδρικάκη» παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το Projectμε όποιον τρόπο αυτοί επιθυμούν (αναφέρονται παρακάτω οι τρόποι επικοινωνίας), μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε συντονισμένα να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Please follow and like us:
fb-share-icon