Ένας στόχος, πολλοί υποστηρικτές: Δράμα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

534083_502974836475659_769987604_n

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 09 Μαρτίου 2015

Ένας στόχος, πολλοί υποστηρικτές: Δράμα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΔΣ του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας (ΚΕΠΑΑΜ) κ. Γιάννη Παπουτσή, ως Project Δράμα 2020 είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΠΑΑΜ, που πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι Δράμας την Κυριακή 8 Μαρτίου και να παρουσιάσουμε την πρότασή μας για τη Δράμα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη χαρά πως το ΚΕΠΑΑΜ, μέσω των συλλόγων που το αποτελούν, συμμερίζεται την πρόταση του Project και θα έρθει σε επαφή με το Δήμαρχο Δράμας προκειμένου να δηλώσει τη στήριξή του στην προσπάθεια διεκδίκησης.

Το Project Δράμα 2020 είχε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Φεβρουαρίου τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 από τη Δράμα. Η πρότασή μας τάραξε τα νερά και έτυχε μιας θετικής-αρχικά-στάσης της δημοτικής αρχής επί του θέματος. Αποφασίστηκε λοιπόν να ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία Προγραμματισμού για τη διαδικασία που πρέπει ο δήμος Δράμας να ακολουθήσει για να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση. Αναμένουμε και την επίσημη ενημέρωση από πλευράς δημοτικής αρχής για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Επειδή η πρόταση του Project δεν είναι μια φωτοβολίδα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, ξεκινήσαμε ήδη άτυπες επαφές με φορείς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς, προκειμένου να ενημερώσουμε για το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και να τους κινητοποιήσουμε στην κατεύθυνση της πίεσης προς τη δημοτική αρχή για να αποδεχθεί την πρόκληση μιας δύσκολης αναμφισβήτητα διεκδίκησης, που όμως δημιουργεί πολλαπλές παράπλευρες ευκαιρίες για την καταγραφή των δυνατοτήτων, αλλά και των αδυναμιών της Δράμας στο πολιτιστικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε το ΚΕΠΑΑΜ, καθώς και όλους τους συλλόγους που το αποτελούν (Μορφωτικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Παγονερίου, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος», Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πετρούσας, Βώλακα, Πύργων, Καλής Βρύσης) για την πρόσκληση, τη μοναδική φιλοξενία, αλλά κυρίως για τη διάθεσή τους να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτήν την πρόταση, η οποία απαιτεί την ένωση όλων των δυνάμεων της περιοχής, όχι μόνο του δήμου Δράμας.

Οι επαφές του Project Δράμα 2020 με φορείς, αλλά και μεμονωμένους ανθρώπους, γνωστούς για την αγάπη τους για τον πολιτισμό και τη Δράμα, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό το επόμενο διάστημα.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon