Ανδρικάκη: το project, που θα αλλάξει τη Δράμα

Παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα και την ανάγκη του Δημοσίου για έσοδα από την πώληση ακινήτων του, τα τελευταία χρόνια, πολλοί Δήμοι κατάφεραν να αποκτήσουν τη διαχείριση σημαντικών ακινήτων για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η απόδοση ενός ακινήτου ορόσημο για την Καλαμαριά, του στρατοπέδου Κόδρα απέναντι από το Παλατάκι.

Επανειλημμένα, έχουμε αναδείξει την ανάγκη ο Δήμος μας να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση και αξιοποίηση όλης της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Ανδρικάκη, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο πάρκο που να μπορεί να φιλοξενήσει όλη την γκάμα των πολιτιστικών-και όχι μόνο-δραστηριοτήτων της πόλης. Εκτός από μια πολύ μεγάλη και κατάφυτη έκταση, στα όρια της πόλης, το Ανδρικάκη διαθέτει και έναν μεγάλο αριθμό πολύ σημαντικών κτιρίων, τα οποία θα λύσουν το μεγάλο κτιριακό πρόβλημα του δήμου Δράμας, ειδικά στο κομμάτι του πολιτισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες λειτουργίες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν με την απόκτηση του Ανδρικάκη:

  • Θεατρική σκηνή για πρόβες των αντίστοιχων συλλόγων και για θεατρικές παραστάσεις
  • Μουσείο προσφυγικού ελληνισμού
  • Σύγχρονο σκοπευτήριο
  • Υπαίθρια σκηνή για τις ανάγκες συναυλιών και φεστιβάλ μουσικής, όπως το Dramaica
  • Αίθουσες για φιλοξενία μεγάλων καλλιτεχνικών εκθέσεων
  • Στέγαση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης, που στερούνται ιδιόκτητων κτιρίων
  • Παραχώρηση χώρων εργασίας σε καλλιτέχνες

Αν ο δήμος Δράμας ενεργήσει με σχέδιο και αποφασιστικότητα, συντάσσοντας έναν ολοκληρωμένο φάκελο, σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για ένα χώρο που θα αλλάξει την όψη ολόκληρης της πόλης μας.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο κύριος Μαμσάκος απορρίψει, όπως συνηθίζει, την πρότασή μας, η απόκτηση και η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ανδρικάκη θα αποτελέσει για το Project βασικό πυλώνα του προεκλογικού μας προγράμματος και κεντρική επιδίωξη από το 2019 και μετά. Αρκεί να μην έχει χαθεί η ευκαιρία.

Το Project αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση διακυβέρνησης του δήμου Δράμας. Μαζί, θα τα καταφέρουμε.

 

facebook:        www.facebook.com/project.drama2020

web:                www.projectdrama2020.gr/

youtube:          Project Δράμα 2020

e-mail:             project.drama2020@gmail.com

Ομάδα τύπου Project Δράμα 2020

Please follow and like us:
fb-share-icon